OORLOG&VREDE
ballet Introdans over strijd en onderdrukking

Na de voorstelling MAKE LOVE NOT WAR in 2006 bracht Introdans in 2013 in de week van de herdenking van de operatie Market Garden respectievelijk de Slag om Arnhem het programma OORLOG&VREDE. Het ballet De Groene Tafel van de Duitse Choreograaf Kurt Jooss maakte er opnieuw deel van uit. De scenes leveren commentaar op de zinloosheid van oorlog en de verschrikkingen die er het gevolg van zijn. De dodenmars van Frederick A. Cohen, waarop Jooss zijn magnum opus zette, wordt live uitgevoerd op twee pianovleugels.

Daarnaast bracht Introdans ditmaal No Longer Silent, een choreografie van de Amerikaan Robert Battle. Hij gebruikte daarvoor Ogelala, een ‘vergeten muziekstuk’ van de Tsjechische componist Erwin Schulhoff, wiens werk door het naziregime in Duitsland werd gedwarsboomd en tijdens de Tweede Wereldoorlog niet mocht worden uitgevoerd.  

Met premièrevoorstellingen in Nijmegen op vrijdag 20 september en Arnhem op zaterdag 21 september 2013 maakte Introdans er een bijzonder premièreweekend van, in de steden waar in september ‘44 de opmars van de bevrijders (Operatie Market Garden) stokte: waar toen de scheidslijn tussen oorlog en vrede lag.

Meer informatie op website Introdans ...

Repetitiefoto's OORLOG&VREDE

Hans Gerritsen fotografeerde de repetities van OORLOG&VREDE in de studio's van Introdans. Op facebook zijn deze eerste impressiebeelden te bekijken. 

Liberation Party

Na afloop van de premièrevoorstellingen op 20 september (Nijmegen) en 21 september (Arnhem) was er een Liberation Party, een gezamenlijk initiatief van de Stichting Liberation Route Europe (SLRE) en Introdans. De SLRE herinnert en herdenkt gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit doet de stichting door het zichtbaar maken van de route die de geallieerden aflegden voor onze vrijheid.

Bridge to the Future?

Stichting War Requiem - Bridge to the Future stimuleert bewustwording op het gebied van oorlog, vrede en vrijheid door kunstzinnige initiatieven en gelegenheden voor gedachte-wisseling en meningsvorming.

Agenda

Wilt u onze activiteiten steunen? Maak dan een financiŽle bijdrage over op NL07 RABO 0312 9873 07 t.n.v. Stichting War Requiem (ANBI)

Nieuwsbrief

Wanneer u onderstaande gegevens invult zullen wij u op de hoogte houden van onze activiteiten:


Indien van toepassing:
Ja, ik wil de nieuwsbrief van Stichting War Requiem - Bridge to the Future ontvangen.

Afmelden?

Contact

e-mail: info@bttf.nl