Nathans kinderen
Jeruzalem ten tijde van de kruisridders

Kurt, een jonge dappere Kruisridder redt op een nacht Recha, de mooie dochter van de Joodse Koopman Nathan uit een brandend huis. Ze worden verliefd en onbedoeld het middelpunt van een strijd tussen een Sultan, een Bisschop en een Joods koopman. Inzet van de strijd is de vraag welk geloof het ware is: De Islam, het Jodendom of het Christendom. De Parabel van de drie Ringen biedt uitkomst.

Nathans kinderen is een prachtige bewerking van het theaterstuk Nathan der Weise dat Gotthold Epraim Lessing ruim 230 jaar geleden schreef en dat nog steeds niet aan actualiteit heeft ingeboet. De schrijver Ulrich Hüb brengt de geschiedenis terug tot de tijdsduur van een nacht en stelt daarbij twee jonge mensen centraal: Recha & Kurt.

In deze frisse versie van dit beroemde stuk ligt de actualiteit in iedere zin om de hoek. Hoe lang het ook geleden lijkt dat er Kruisridders bestonden en hoe ver Jeruzalem hemelsbreed ook van ons verwijderd is, de problematiek rond het ware Geloof en de strijd op leven en dood die in naam daarvan gevoerd wordt, woedt nog iedere dag op vele plekken in de wereld.Nathans kinderen werd door Theatergroep Kwatta als theatrale lezing gespeeld voor Bridge to the Future in de week van de Airborne Herdenking c.q. van Market Garden, op 17 september 2011 in Museumpark Oriëntalis bij Nijmegen in de Karavanserai (combi-foto) en op 18 september 2011 in het Openluchtmuseum in Arnhem in de Zeeuwse kerk.

In mei en juni 2012 is de voorstelling in de theatertrailer van Kwatta gespeeld voor middelbare scholieren in Gelderland en Overijssel (foto's Kwatta). En op 27 juni 2012 stond de trailer bij het Huis der Provincie, waar statenleden de voorstelling zagen.

"Een heerlijke voorstelling om naar te kijen en een prachtig, actueel en zeer waardevol verhaal om naar te luisteren, om over na te denken en met elkaar te delen. Dat is het belangrijkste wat theater kan doen, verbinden. Met jezelf, met anderen en daarmee met de wereld om je heen.  En dat is wat Kwatta met heel veel liefde doet." (Reactie in gastenboek van Kwatta)

 

Bridge to the Future?

Stichting War Requiem - Bridge to the Future stimuleert bewustwording op het gebied van oorlog, vrede en vrijheid door kunstzinnige initiatieven en gelegenheden voor gedachte-wisseling en meningsvorming.

Agenda

Wilt u onze activiteiten steunen? Maak dan een financiŽle bijdrage over op NL07 RABO 0312 9873 07 t.n.v. Stichting War Requiem (ANBI)

Nieuwsbrief

Wanneer u onderstaande gegevens invult zullen wij u op de hoogte houden van onze activiteiten:


Indien van toepassing:
Ja, ik wil de nieuwsbrief van Stichting War Requiem - Bridge to the Future ontvangen.

Afmelden?

Contact

e-mail: info@bttf.nl