Cultureel herdenken
nieuwe gedenkmomenten

De Stichting War Requiem - Bridge to the Future stelt zich ten doel ten tijde van de Airborne Herdenkingen door middel van culturele en kunstzinnige initiatieven bewustwording te stimuleren op het gebied van oorlog, vrede en vrijheid.

Uit een substantiële schenking van particulieren bij de oprichting van de stichting is een fonds gevormd dat primair is bedoeld om Het Gelders Orkest in staat te stellen enkele malen het monumentale War Requiem van Benjamin Britten uit te voeren. Dat is gebeurd in 2002, 2004 en 2009. Het War Requiem staat voor 2014 opnieuw op het programma van HGO.

De Stichting wilde graag ook in de jaren tussen de uitvoeringen van het War Requiem door HGO een toekomstgerichte en culturele bijdrage leveren aan de Airborne Herdenkingen in de septembermaand.

Als resultaat van het overleg dat de Stichting daartoe heeft gevoerd met andere vooraanstaande culturele instellingen in Gelderland heeft Introdans in september 2006 de voorstelling “Make Love Not War” gebracht met het ballet “De Groene Tafel” van Kurt Jooss.

In september 2007 maakte Toneelgroep Oostpool het radioatheater Schraalhans, dat live werd uitgezonden door Omroep Gelderland.

In september 2008 voerden alle studenten van de toneelopleiding van ArtEZ het door Jouri Vos geschreven stuk MENSEN op.

In september 2009 omlijsten studenten beeldende kunst van ArtEZ de uitvoering van het War Requiem met kunstwerken, geinspireerd op dit Requiem en de Bridge to the Future gedachte.

Bridge to the Future?

Stichting War Requiem - Bridge to the Future stimuleert bewustwording op het gebied van oorlog, vrede en vrijheid door kunstzinnige initiatieven en gelegenheden voor gedachte-wisseling en meningsvorming.

Agenda

Wilt u onze activiteiten steunen? Maak dan een financiŽle bijdrage over op NL07 RABO 0312 9873 07 t.n.v. Stichting War Requiem (ANBI)

Nieuwsbrief

Wanneer u onderstaande gegevens invult zullen wij u op de hoogte houden van onze activiteiten:


Indien van toepassing:
Ja, ik wil de nieuwsbrief van Stichting War Requiem - Bridge to the Future ontvangen.

Afmelden?

Contact

e-mail: info@bttf.nl